Cakepan Yaiku

Cakepan Yaiku. Cakepan yaiku tembung tembung kang ono ing sajroning tembung macapat. Pupuh kinanthi asale sangka kata “kanthi” kang anduweni arti nggandeng utawa nuntun.

Cakepan Yaiku
Cakepan Yaiku from sekolah-online1.blogspot.com

Cakepan tembang iki sejatine ora beda karo wangun geguritan kang banjur dilagokake. Titi laras lan cakepan tembang macapat. Jarak pindha munggwing wana b.

Cakepan Yaiku Tembung Tembung Kang Ono Ing Sajroning Tembung Macapat.

Jinis cakepan gendhing pahargyan manten adat surakarta kaperang adhedhasar struktur wewangunane. Guru wilangan yaiku cacahing wanda saben sagatra/jumlah suku kata dalam satu baris. Titi laras lan cakepan tembang macapat.

Watak Tembang Kinanthi Yaiku Kemuliaan, Tauladan Kang Becik,.

Cakepan yaiku syair tetembungan kang dienggo ing tembang. Cakepan kalebu paugeran macapat, paugeran macapat cacahane ana 5, yaiku guru lagu, guru. Jinis cakepan mau yaiku, sekar, lelagon ,wangsalan, parikan, salisir lan abon.

2) Cakepan Yaiku Naskah, Teks, Utawa Syaire Tembang Kreasi.

Titilaras yaiku titi laras yaiku angka minangka gantine laras (swara cendhak tekan swara dhuwur) / not balok. Pupuh kinanthi asale sangka kata “kanthi” kang anduweni arti nggandeng utawa nuntun. Cara mudahnya adalah lirik lagu.

2) Cakepan Yaiku Naskah, Teks, Utawa Syaire Tembang Kreasi.

Mulane kuwi, tembang kang nganggo metrum dhandhanggula nduweni isi kang legi kaya dene gula. Pada yaiku bait / baris ing tembang. Guru lagu yaiku tibaning swara ing pungkasan gatra/persamaan bunyi sajak pada akhir kata.

Saliyane Kaiket Guru Gatra, Guru Wilangan, Lan Guru Lagu, Tembang Macapat Uga Nduweni Titilaras Lan Cakepan.

Jarak pindha munggwing wana b. Mari kita cari paugeran dari tembang pocung di bawah ini!. Cakepan merupakan kalimat kalimat yang berada dalam tembang macapat.